تفاوت بین PDF و XPS

تبلیغات

تفاوت بین PDF و XPS

تفاوت بین PDF و XPS

در مورد فرمت PDF در اینترنت مطالب گوناگونی دیده میشه و همینطور کاربران اینترنت با این فرمت آشنایی دارند و میدونند که چی هست. ولی متاسفانه در مورد فرمت XPS مایکروسافت اطلاعات کمی در دسترس کاربران قرار داره مخصوصا در بین سایتهای فارسی زبان از آن چیزی دیده نمیشه. شاید من در این پست بتونم در این زمینه راهنمایی بکنم.

 

در این مطلب من خیلی دقیق نمیخوام وارد دو فرمت بشم و با یک توضیح کلی از هر دو تفاوت بین این دو را مقایسه میکنم. و حتی به شما آموزش میدم که چطور میتونید در ویندوز ویستا بدون احتیاج به ابزار یا نرم افزاری شما یک فایل XPS بسازید.


اما در ابتدا چی شد که فرمت PDF بوجود اومد؟
این بخاطر این بود که به اشتراک گذاشتن فایلها در دنیای ارتباطات بسیار نوین و جا افتاده و مورد استقبال قرار گرفته و هرچه ما به جلوتر پیش برویم، فرمتها پیشرفت کرده و یا فرمتهای جدیدی بوجود می آیند که کارایی متفاوتی نسبت به همدیگر دارند. ولی عمده کار فرمتها و پیشرفت آنها در ابتدا کم کردن حجم فایلها هست. در این بین کاربرد فرمتها ، استفاده از نوع سیستم عامل ، و نرم افزارهای کاربردی ، همه دست به دست هم میده و فرمتهای مختلف را بوجود میاره. در دنیای مجازی نمیشه شخصی را وادار کرد که از همان روشی که شما برای اشتراک استفاده میکنید آنهم استفاده کند. این دلیلی هست که میشه گفت رقابت بین PDF و XPS در زمینه اسناد در میگیره.

 

PDF چیست؟
pdf یک فرمت فایل بسیار متداول به حساب میاد چون اسناد شما را گرفته و ساختار آنها را برای اشتراک گذاری محافظت مینماید. به این ترتیب، دیگر نیازی نیست نگران این مسئله باشید که شخص دیگری بر روی اسناد شما کار کرده و یا آنها را تغییر خواهد داد. چون فرمت بندی سند مورد نظر از قبل تعیین شده و تمام ویژگی های مربوط به اون در آن درج شده است. تا سایرین فقط قادر به مشاهده آن باشند. برای خواندن فایلهای PDF باید یک نرم افزار reader داشته باشید که کمپانی adobe آنرا به رایگان با نام Adobe reader در اختیار شما میگذارد که از آدرس سایت خودش میتونید دریافت کنید.
www.adobe.com

http://news.softpedia.com/images/news2/Microsoft-Releases-XPS-2.jpg

 

 

 

XPS چیست؟
XPS مخفف عبارت XML Paper Specification است. xps هم یک فرمت برای اشتراک گذاری اسناد به حساب میاد که مایکروسافت آن را بدون شک برای رقابت با Adobe معرفی کرده است. با اینکه pdf یک استاندارد رایج شده شاید نخواهید از آن استفاده کنیدو فقط به اون متکی باشید. XPS یک فرمت باز به حساب میاد و ویژگی های آن از این قرار است:


۱- یک سند تبدیل شده به فرمت XPS ، ظاهر خود را حفظ میکنه. هیچیک از عناصر کیفی در آن از بین نخواهد رفت. در نتیجه فونتها ، قالب بندی ، و تصاویر دارای کیفیت بالا در آن دست نخورده باقی میماند. اگر دقت کنید pdf از کیفیت کم میکنه.


۲- شما میتونید اسناد XPS را با هر شخصی دیگری به اشتراک بگذارید چون مبتنی بر یک استاندارد باز است. بارگذاری و استفاده از ابزارهای XPS برای عموم کاربران رایگان است. منظورم به viewer آن و writer آن هست.


۳- XPS از امضاهای دیجیتال پشتیبانی میکند تا به شما امکان دهد که حقوق مربوط به خود را برروی سند اعمال نمائید.


طریقه ساخت XPS بسیار آسان هست. در word 2007 شما میتونید این سند را مثل بقیه فایلها بسازید. و اگر شما کاربر ویندوز ویستا هستید، ویندوز ویستا یک درایور برای write فرمت XPS داره و شما حتی احتیاج به word 2007 هم ندارید و فقط کافی است در نرم افزاری که هستید دکمه print را بزنید و نوع پرینتر خود را Microsoft XPS document writer را انتخاب کنید.

 





برچسب ها : ,
مطالب مرتبط
بخش نظرات

برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







.